Adobe Photoshop CS2 installeren met CrossOver

Installatie met CrossOver 7.0 zou in princiepe vlot moeten verlopen.

Installatie van de update kan wat problemen met zich mee brengen.

Eerst en vooral start je CS2 en ga je naar “Help” en selecteer je “Updates”. Adobe zal zoeken naar de beschikbare updates en zal je melden dat deze klaar zijn om te installeren. Als je hier klikt, zal de updater vastlopen. Je kan hier uit geraken zonder je pc te rebooten. Ga hiervoor naar ‘Applications->CrossOver->Terminate Windows Aplications’. Nu komt er een scherm waar je alle windows apllicaties kan stoppen, maar dit scherm is niet aanklikbaar omdat het vastzit achter het Adobe scherm. Onderaan je scherm klik je met je rechtermuisknop op het “Reset CrossOver” scherm en kies je voor ‘maximize’. Nu zijn de knoppen beschikbaar en kan je alle windows applicaties stoppen.

Nu start je CS2 opnieuw en ga je terug naar ‘Help->Updates’. Je sluit CS2 zelf en laat de updater zijn werk doen. Je kan nu alle updates doen behalve de update Photoshop 9.0.2. Om deze update te doen ga je naar de Adobe website en download je de update manueel.
http://www.adobe.com/support/downloads/thankyou.jsp?ftpID=3471&fileID=3256

  • Start  CrossOver en kies “Install Windows Software”
  • Nu kies je “Install Unsupported Software”
  • Selecteer ‘Next’ om verder te gaan (waarschuwing over niet gesupporteerde software)
  • Selecteer ‘Other Installer File’ en klik op ‘Browse’
  • Selecteer het ‘ps902.exe’ bestand dat je hebt gedownload
  • Kies ‘Other existing bottle’ en selecteer de bottle waar CS2 geĂ¯nstalleerd is, zorg er wel voor dat CS2 zelf afgesloten is en de updater ook afgesloten is.

Nu kan je je Adobe Photoshop CS2 opstarten. Bij het opstarten zal je zien dat de versie nu ‘9.0.2’ is.


Plaats een opmerking