Preview Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx beta

Het installeren van het besturingssysteem

De standaardinstallatie van Ubuntu is echt simpel, aangezien de installer geen vele en overbodige opties heeft, waardoor er ook niets kan verkeerd gaan.

Download de iso file van Ubuntu 10.04 beta1 desktop hier en brand deze op een cd. Nu kan je je pc heropstarten vanop de Ubuntu-cd.

Eerst krijg je een paar schermen te zien:

Nu zal je een scherm krijgen waar je zowel je taal dient te kiezen en moet kiezen tussen Ubuntu uitproberen of onmiddelijk installeren. Selecteer ‘Try Ubuntu 10.04’

Ubuntu zal opstarten en volledig worden opgeladen in het RAM geheugen van uw computer zonder iets aan uw harde schijf te veranderen. Dit is een voordeel dat je nu eerst kan testen of Ubuntu wel werkt op uw hardware alvorens u Ubuntu installeert op uw computer. Als u naar eigen dunken genoeg hebt getest, dubbel-klik je op het ikoon ‘Ubuntu 10.04 installeren’ op de desktop om de installatie te starten naar de harde schijf.

De installer start en het eerste wat je zal moeten doen is je taal kiezen.

Dan kies je je tijdzone.

Indien nodig kies je je keyboard-layout. Hie
r moet ik melden dat je bij de keuze Belgie een qwerty toetsenbord krijgt. Dus als je azerty gewoon bent, kies dan Frankrijk.

Nu komen we aan het gedeelte waar de partitionering zal gebeuren van je harde schijf. Meestal is Begeleid – benut gehele schijf een goede keuze. Als je echt de partitiegrootte wenst aan te passen en als je zeker weet waar je mee bezig bent, kan je handmatig kiezen.

Type nu je naam, gewenste login en twee maal een wachtwoord.

Het volgende scherm geeft je een samenvatting van de installatieparameters. Klik op installeren om de installatie te starten.

Nu wordt Ubuntu geïnstalleerd op uw hardware. Eventjes geduld, dit kan enkele minuten duren.

Na de installatie zal er je gevraagd worden om het systeem te herstarten. Klik nu op computer herstarten


Uw systeem start op. Je dient nu in te loggen met de login en wachtwoord dat je hebt opgegeven tijdens de installatie. Klik hiervoor met je muis op je naam.

Nu kan je je wachtwoord invoeren en op Aanmelden klikken

Ubuntu wordt nu opgestart, en zo ziet je nieuwe desktop er nu uit:


Nu is je systeem klaar om te gebruiken

Pagina's: 1 2 3


Plaats een opmerking