Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx

Door het grote succes van de vorige howto over de installatie van Ubuntu 9.10 en het stijgend aantal bezoekers die reeds de howto van 10.04 beta hebben bekeken, zal ik even de installatie van Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx doorlopen.

Deze tutorial toont hoe u Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx Desktop kunt opzetten welke een volwaardige vervanging is voor Windows. Dit is niet de enige manier waarop je Ubuntu kan installeren.

Het installeren van het besturingssysteem.

De standaardinstallatie is wederom simpel gehouden. Veel kan er niet verkeerd lopen dus. Download de iso file van Ubuntu 10.04 desktop hier en brand deze op een cd. Nu kan je je pc opstarten vanop de Ubuntu-cd.

Eerst krijg je een paar schermen te zien:

Nu zal je een scherm zien waar je zowel je taal kan kiezen in de linkerkollom en rechts kan je kiezen tussen een knop ‘Try Ubuntu 10.04 LTS’ en ‘Install Ubuntu 10.04 LTS’.

Van zodra je links voor nederlands hebt gekozen zal de taal in dit scherm worden aangepast naar het nederlands en zal er op de knoppen de tekst staan: ‘Ubuntu 10.04 LTS uitproberen’ en ‘Ubuntu 10.04 LTS installeren’.

Wanneer je kiest voor ‘Ubuntu 10.04 LTS installeren’, kom je op het scherm waar je de tijdzone dient in te geven. Kies hier voor jouw regio en jouw tijdzone.

Op het volgende scherm word je gevraagd je toetsenbordindeling te geven. Standaard staat ‘voorgestelde keuze’ aangevinkt met België ernaast.  Als je nu in het tekstvakje onderaan typt, merk je dat je toestenbord in qwerty staat.

Om dit te verhelpen vink je ‘Toetsenbordindeling raden’ aan en klik je op het knopje ‘raden’ . Er zal een tekenreeks verschijnen die je moet intypen. Hij zal je wederom België voorstellen, maar als je nu in het tekstvakje iets intypt zal je merken dat je toetsenbordindeling juist staat op azerty.

Pagina's: 1 2


Plaats een opmerking