Ubuntu 10.04 Netbook Edition

Deze tutorial toont hoe u Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx NetBook kunt opzetten welke een volwaardige vervanging is voor Windows. Dit is niet de enige manier waarop je Ubuntu kan installeren.

Het installeren van het besturingssysteem.

De standaardinstallatie is wederom simpel gehouden. Veel kan er niet verkeerd lopen dus. Download de iso file van Ubuntu 10.04 netbook hier en brand deze op een cd. Nu kan je je pc opstarten vanop de Ubuntu-cd.

Eerst krijg je een paar schermen te zien:

Nu zal je een scherm zien waar je zowel je taal kan kiezen in de linkerkollom en rechts kan je kiezen tussen een knop ‘Try Ubuntu 10.04 LTS’ en ‘Install Ubuntu 10.04 LTS’.

Van zodra je links voor nederlands hebt gekozen zal de taal in dit scherm worden aangepast naar het nederlands en zal er op de knoppen de tekst staan: ‘Ubuntu 10.04 LTS uitproberen’ en ‘Ubuntu 10.04 LTS installeren’.

Wanneer je kiest voor ‘Ubuntu 10.04 LTS installeren’, kom je op het scherm waar je de tijdzone dient in te geven. Kies hier voor jouw regio en jouw tijdzone.

Op het volgende scherm word je gevraagd je toetsenbordindeling te geven. Standaard staat ‘voorgestelde keuze’ aangevinkt met België ernaast.  Als je nu in het tekstvakje onderaan typt, merk je dat je toestenbord in qwerty staat.

Om dit te verhelpen vink je ‘Toetsenbordindeling raden’ aan en klik je op het knopje ‘raden’ . Er zal een tekenreeks verschijnen die je moet intypen. Hij zal je wederom België voorstellen, maar als je nu in het tekstvakje iets intypt zal je merken dat je toetsenbordindeling juist staat op azerty.

Pagina's: 1 2 3


2 opmerkingen to “Ubuntu 10.04 Netbook Edition

 • 1
  Johan
  May 21st, 2010 20:35

  Beste

  meerdere malen heb ik Ubuntu geinstalleerd op mijn HP laptop maar kon met geen mogelijkheid verbinding krijgen met het wireless internet.
  van alles geprobeerd, nu hop ik dat het met de nieuwere versie wel lukt.
  of mischien dat u iets weet hoe ik het wireless internet aan de praat krijg.

  met vriendelijke Groeten
  Johan

 • 2
  BlackGhost
  May 21st, 2010 20:47

  Beste,

  veel info geef je echter niet. Welke HP laptop en welke versie van Ubuntu heb je geprobeerd??? Kijk alvast eens op http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=370108.

  MVG
  Benny

Plaats een opmerking