Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

Maverick Meerkat is er, en wat een timing!

Door het grote succes van de vorige howto’s over de installatie van de verschillende versies van Ubuntu en het stijgend aantal bezoekers die reeds de howto’s hebben bekeken, zal ik even de installatie van Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat doorlopen.

Deze tutorial toont hoe u Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat Desktop kunt opzetten welke een volwaardige vervanging is voor Windows. Dit is niet de enige manier waarop je Ubuntu kan installeren.

Het installeren van het besturingssysteem.

De standaardinstallatie is wederom simpel gehouden. Veel kan er niet verkeerd lopen dus. Download de iso file van Ubuntu 10.10 desktop hier en brand deze op een cd. Nu kan je je pc opstarten vanop de Ubuntu-cd.

Eerst krijg je een paar schermen te zien:

Na het opstarten krijg je een scherm waar je je taal kan kiezen. Nu heb je de keuze om ubuntu uit te proberen of onmiddelijk te installeren. Meestal zijn er niet veel redenen waarom we niet onmiddelijk zouden installeren, dus we wagen het erop. ‘Ubuntu installeren’ dan maar.

Tijdens het installatieproces zal ubuntu enkele zaken nakijken zoals voldoende schijfruimte, netwerk,…. Hier kan je er ook voor kiezen om onmiddellijk de eventuele updates te downloaden en te installeren tijdens het installatieproces. Klik daarna op ‘Vooruit’.

Nu kan je het gebruik van je harde schijf instellen. Ofwel gebruik je de volledige harde schijf, zoals ik heb gedaan. Ofwel kies je ervoor de partities handmatig in te stellen. Als je dit doet op een pc waar reeds een OS op staat en je wenst een dualboot, wees voorzichtig!!!

Hier kan je kiezen op welke schijf je wilt installeren en klik dan op ‘Installeren’.

Kies de juiste tijdzone,

de juiste toestenbordindeling,

en kies een gebruikersnaam en een goed wachtwoord.

Heb je erop gelet dat het kopieëren van bestanden reeds aan de gang was terwijl je nog alle instellingen aan het ingeven was? Goed hé. Nog eventjes geduld nu.

Ja, het is zover. Het installatieproces is en einde. Herstart je pc maar…

maar vergeet niet de cd eruit te halen natuurlijk.

Eens heropgestart klik je op je login…

voer je wachtwoord in en ….

we zijn er. De installatie is voltooid. Veel plezier!


Plaats een opmerking